Jarní zeleninový salát s vejci
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Křen |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
200 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
600 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Majonéza |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ředkvičky a rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky. Kopr, petrželovou nať a cibuli i s natí nakrájíme nadrobno. Salát opláchneme, nakrájíme na nudličky, očištěný křen nastrouháme na jemno.
- V míse promícháme kysanou smetanu, majonézu, hořčici, pepř, sůl a cukr. K zálivce přidáme všechny suroviny a lehce promícháme.