Jarní zeleninový salát s vejci

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Křen 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Ředkvička 200 g
Salát hlávkový 1 ks
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 600 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Majonéza 120 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Zakysaná smetana 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ředkvičky a rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky. Kopr, petrželovou nať a cibuli i s natí nakrájíme nadrobno. Salát opláchneme, nakrájíme na nudličky, očištěný křen nastrouháme na jemno.
  2. V míse promícháme kysanou smetanu, majonézu, hořčici, pepř, sůl a cukr. K zálivce přidáme všechny suroviny a lehce promícháme.