Tresčí kuličky pro děti - Pugó popchurági
Ingredience
Treska sušená |
70 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
4 g |
Olej sezamový |
4 ml |
Sezam - semena |
1 g |
Sůl |
1 g |
Cukr krupice |
4 g |
Olej sezamový |
4 ml |
Paprika červená |
0.5 g |
Sezam - semena |
2 g |
Sůl |
1 g |
Cukr krupice |
4 g |
Olej sezamový |
2 ml |
Omáčka sójová |
4 ml |
Sůl |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze sušené ryby odstraníme hlavu, ploutve a pokropíme ji vodou. Potom z ryby odstraníme kosti a páteř a rybu nastrouháme na struhadle. Nastrouhané maso rozdělíme na tři části a každou část nastrouhaného masa promícháme s jinou kořenící omáčkou a ze směsí s omáčkami utvoříme kouličky. Tyto masové kouličky podáváme nejčastěji k bramborové kaši a především dětem.
- Kořenící omáčky připravíme smícháním ingrediencí dle seznamu surovin. Při přípravě kořenící omáčky z červené papriky zeleninu očistíme, nastrouháme na jemno a nastrouhanou papriku smícháme se surovinami ze seznamu.