Tresčí kuličky pro děti - Pugó popchurági

Ingredience


Treska sušená 70 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
Cukr krupice 4 g
Olej sezamový 4 ml
Sezam - semena 1 g
Sůl 1 g
Cukr krupice 4 g
Olej sezamový 4 ml
Paprika červená 0.5 g
Sezam - semena 2 g
Sůl 1 g
Cukr krupice 4 g
Olej sezamový 2 ml
Omáčka sójová 4 ml
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze sušené ryby odstraníme hlavu, ploutve a pokropíme ji vodou. Potom z ryby odstraníme kosti a páteř a rybu nastrouháme na struhadle. Nastrouhané maso rozdělíme na tři části a každou část nastrouhaného masa promícháme s jinou kořenící omáčkou a ze směsí s omáčkami utvoříme kouličky. Tyto masové kouličky podáváme nejčastěji k bramborové kaši a především dětem.
  2. Kořenící omáčky připravíme smícháním ingrediencí dle seznamu surovin. Při přípravě kořenící omáčky z červené papriky zeleninu očistíme, nastrouháme na jemno a nastrouhanou papriku smícháme se surovinami ze seznamu.