Kuřecí nudličky s citrónem

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 800 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka Ketjap 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, petržel nasekáme najemno.
  2. Řízky z kuřecích prsou naklepeme dlaní nebo pěstí tak, aby byly stejnoměrně silné, potom je nakrájíme na nudličky. V porcelánové misce smícháme polovinu oleje a citrónové šťávy, sójovou omáčku ketjap, sůl a pepř. Do připravené směsi vložíme kuřecí nudličky, důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme 20 minut v ledničce marinovat.
  3. Máslo se zbylým olejem rozpálíme v rendlíku se silným dnem, vložíme polovinu nudliček a zprudka restujeme. Po třech minutách, když zezlátnou a zkřehnou, je vyjmeme a orestujeme druhou polovinu masa. Nudličky dáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
  4. Maizenu rozmícháme s jednou polévkovou lžící vody na kaši, vlijeme do pánve, přidáme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme na silném ohni asi dvě minuty, dokud směs nezesklovatí. Dochutíme cukrem a druhou polovinou citrónové šťávy, vložíme kuřecí nudličky a prohřejeme.
  5. Ozdobíme nastrouhanou citrónovou kůrou a nasekanou zelenou petrželkou.