Kuřecí nudličky s citrónem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
800 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka Ketjap |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, petržel nasekáme najemno.
- Řízky z kuřecích prsou naklepeme dlaní nebo pěstí tak, aby byly stejnoměrně silné, potom je nakrájíme na nudličky. V porcelánové misce smícháme polovinu oleje a citrónové šťávy, sójovou omáčku ketjap, sůl a pepř. Do připravené směsi vložíme kuřecí nudličky, důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme 20 minut v ledničce marinovat.
- Máslo se zbylým olejem rozpálíme v rendlíku se silným dnem, vložíme polovinu nudliček a zprudka restujeme. Po třech minutách, když zezlátnou a zkřehnou, je vyjmeme a orestujeme druhou polovinu masa. Nudličky dáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
- Maizenu rozmícháme s jednou polévkovou lžící vody na kaši, vlijeme do pánve, přidáme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme na silném ohni asi dvě minuty, dokud směs nezesklovatí. Dochutíme cukrem a druhou polovinou citrónové šťávy, vložíme kuřecí nudličky a prohřejeme.
- Ozdobíme nastrouhanou citrónovou kůrou a nasekanou zelenou petrželkou.