Zahuštěná polévka s vejci

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať na jemno nasekáme.
  2. V silnostěnném hrnci zpěníme na másle cibuli, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Do jíšky rozklepneme vejce, rozšleháme, když se vejce srazí, přišleháme drůbeží vývar, sůl, pepř a za stálého míchání na mírném plameni polévku vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním zjemníme smetanou.