Zahuštěná polévka s vejci
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať na jemno nasekáme.
- V silnostěnném hrnci zpěníme na másle cibuli, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Do jíšky rozklepneme vejce, rozšleháme, když se vejce srazí, přišleháme drůbeží vývar, sůl, pepř a za stálého míchání na mírném plameni polévku vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním zjemníme smetanou.