Vajíčkový salát se sýry
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Eidam jihočeský uzený 44% |
50 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sýr Čedar |
50 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
700 ml |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Majonéza |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Sýry nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno i s natí. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
- V míse rozšleháme majonézu se solí, pepřem, cukrem, kysanou smetanou a citronovou šťávou.
- Do zálivky přidáme vejce, sýr, lehce promícháme.
- Servírovací mísu vyložíme listy hlávkového salátu, na něj navrstvíme vajíčkový salát, necháme vychladit a podáváme.