Vajíčkový salát se sýry

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Eidam jihočeský uzený 44% 50 g
Salát hlávkový 1 ks
Sýr Čedar 50 g
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 700 ml
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Majonéza 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Zakysaná smetana 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Sýry nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno i s natí. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
  2. V míse rozšleháme majonézu se solí, pepřem, cukrem, kysanou smetanou a citronovou šťávou.
  3. Do zálivky přidáme vejce, sýr, lehce promícháme.
  4. Servírovací mísu vyložíme listy hlávkového salátu, na něj navrstvíme vajíčkový salát, necháme vychladit a podáváme.