Kotlíkový guláš s nočky

Ingredience


Brambory 900 g
Česnek 20 g
Cibule 250 g
Feferony 15 g
Hovězí maso přední 375 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Kmín celý 1 g
Lečo sterilované 400 g
Mouka pšeničná hrubá 300 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 40 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřový bok 750 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.
  2. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.
  3. Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.
  4. Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.
  5. Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.
  6. Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.
  7. Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.