Kotlíkový guláš s nočky
Ingredience
Brambory |
900 g |
Česnek |
20 g |
Cibule |
250 g |
Feferony |
15 g |
Hovězí maso přední |
375 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Kmín celý |
1 g |
Lečo sterilované |
400 g |
Mouka pšeničná hrubá |
300 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
40 g |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřový bok |
750 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček omyjeme a zbavíme kostí. Hovězí maso opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na malé kousky.
- Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmažíme dozlatova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme vodou.
- Do tohoto základu dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme do poloměkka. Potom přidáme brambory nakrájené na kostky a znovu dusíme.
- Nakonec do guláše přidáme drcené feferony, lečo, zalijeme vodou a vše dusíme doměkka.
- Uvaříme nočky a přidáme je do hotového guláše.
- Příprava nočků: Z prosáté hrubé mouky a vajec vypracujeme husté těsto. Pomocí lžičky z něho vykrajujeme malé noky, nebo je na hrubém struhadle nastrouháme a v osolené vodě je uvaříme doměkka.
- Guláš můžeme podávat ve speciálních kotlících.