Česnek v nálevu - Mánul džangáči
Ingredience
Česnek |
300 g |
Ocet kvasný lihový |
150 ml |
Voda pitná |
300 ml |
Cukr krupice |
36 g |
Omáčka sójová |
36 ml |
Sůl |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané stroužky česneku propláchneme vodou, necháme na sítku okapat. Potom je naskládáme do sklenic, zalijeme octem a necháme na chladném místě fermentovat 10 dní. Potom octovou vodu přelijeme přes sítko do hrnce, přilijeme kořenící omáčku, směs přivedeme k varu a vaříme ji přibližně minutu. Tuto vařenou kořenicí omáčku vlijeme zpět do sklenice s vodou a s česnekem, necháme fermentovat jeden měsíc.
- Kořenicí omáčku na česnek přiravíme tak, že smícháme sójovou omáčku se 3 lžícemi krupicového cukru a 2 lžícemi soli.