Česnek v nálevu - Mánul džangáči

Ingredience


Česnek 300 g
Ocet kvasný lihový 150 ml
Voda pitná 300 ml
Cukr krupice 36 g
Omáčka sójová 36 ml
Sůl 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané stroužky česneku propláchneme vodou, necháme na sítku okapat. Potom je naskládáme do sklenic, zalijeme octem a necháme na chladném místě fermentovat 10 dní. Potom octovou vodu přelijeme přes sítko do hrnce, přilijeme kořenící omáčku, směs přivedeme k varu a vaříme ji přibližně minutu. Tuto vařenou kořenicí omáčku vlijeme zpět do sklenice s vodou a s česnekem, necháme fermentovat jeden měsíc.
  2. Kořenicí omáčku na česnek přiravíme tak, že smícháme sójovou omáčku se 3 lžícemi krupicového cukru a 2 lžícemi soli.