Makarony s rybím filé
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
200 g |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na pánvi na másle orestujeme po obou stranách. Potom porce vidličkou natrháme na kousky.
- Makarony vsypeme do mísy a přidáme kousky filé, nasekanou petrželku a vše zlehka promícháme.
- Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a ihned podáváme.