Makarony s rybím filé

Ingredience


Filé z aljašské tresky 200 g
Koření grilovací 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  2. Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na pánvi na másle orestujeme po obou stranách. Potom porce vidličkou natrháme na kousky.
  3. Makarony vsypeme do mísy a přidáme kousky filé, nasekanou petrželku a vše zlehka promícháme.
  4. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a ihned podáváme.