Kachní prsa na sherry
Ingredience
Citronová kůra |
4 g |
Cukr moučkový |
4 g |
Kachní prsa |
600 g |
Olej sezamový |
100 g |
Omáčka sójová |
50 ml |
Pepř černý mletý |
10 g |
Sherry brandy |
40 ml |
Veka |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsa s kůží omyjeme, osušíme a kůži trochu nařízneme. Do oleje vlijeme sójovou omáčku, sherry brandy, přidáme pepř, cukr, strouhanou citronovou kůru, dobře rozmícháme a touto marinádou potřeme maso ze všech stran. Necháme uležet.
- Maso položíme na rozpálený gril kůží dolů, občas ho obracíme, podle potřeby potíráme marinádou.