Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot
Ingredience
Ančovičky konzervované |
65 ml |
Česnek |
40 g |
Chobotnice |
500 g |
Paprika červená |
10 g |
Paprika mletá sladká |
21 g |
Paprika zelená |
30 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Těla chobotnic rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti a chapadla, maso nakrájíme na dlouhé tenké proužky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Proužky masa ve sklenici zalijeme solanou šťávou z ančoviček a necháme 6 hodin louhovat na chladném místě. Papriky očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na delší úhlopříčné kroužky, nebo nudličky. Česnek oloupeme, stroužky nasekáme nadrobno. Naložené maso chobotnic důkladně promícháme s mletou paprikou, přidáme kroužky paprik, nasekaný česnek a necháme 3 - 4 dny fermentovat. Tento pokrm podáváme studený, jako přílohu k různým druhům pokrmů z masa a zeleniny.