Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot

Ingredience


Ančovičky konzervované 65 ml
Česnek 40 g
Chobotnice 500 g
Paprika červená 10 g
Paprika mletá sladká 21 g
Paprika zelená 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těla chobotnic rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti a chapadla, maso nakrájíme na dlouhé tenké proužky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Proužky masa ve sklenici zalijeme solanou šťávou z ančoviček a necháme 6 hodin louhovat na chladném místě. Papriky očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na delší úhlopříčné kroužky, nebo nudličky. Česnek oloupeme, stroužky nasekáme nadrobno. Naložené maso chobotnic důkladně promícháme s mletou paprikou, přidáme kroužky paprik, nasekaný česnek a necháme 3 - 4 dny fermentovat. Tento pokrm podáváme studený, jako přílohu k různým druhům pokrmů z masa a zeleniny.