Plněný Hermelín

Ingredience


Máslo čerstvé 125 g
Okurky nakládané 1 ks
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 240 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hermelín rozkrojíme na poloviny, měkký střed opatrně vyjmeme a v misce jej spolu s máslem a solí umícháme do pěny. Přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku, papriku a trochu usekané petrželové natě.
  2. Směsí naplníme rozkrojený sýr a 1 lžíci směsi ponecháme na ozdobu. Přiložíme k sobě vždy dva a dva plátky Hermelínu a necháme ztuhnout v chladničce. Potom sýr rozkrájíme na díly jako dort a na širší stranu upravíme zbylou směs.
  3. Nakonec pokrm ozdobíme snítkou petrželové natě.