Plněný Hermelín
Ingredience
Máslo čerstvé |
125 g |
Okurky nakládané |
1 ks |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
240 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hermelín rozkrojíme na poloviny, měkký střed opatrně vyjmeme a v misce jej spolu s máslem a solí umícháme do pěny. Přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku, papriku a trochu usekané petrželové natě.
- Směsí naplníme rozkrojený sýr a 1 lžíci směsi ponecháme na ozdobu. Přiložíme k sobě vždy dva a dva plátky Hermelínu a necháme ztuhnout v chladničce. Potom sýr rozkrájíme na díly jako dort a na širší stranu upravíme zbylou směs.
- Nakonec pokrm ozdobíme snítkou petrželové natě.