Rýžové nudle na asijský způsob
Ingredience
Celer řapíkatý |
200 g |
Citronová šťáva |
15 ml |
Cukr třtinový |
20 g |
Hořčice gurmánská |
15 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Nakládaný zelený pepř |
10 g |
Nudle rýžové |
200 g |
Ocet rýžový |
40 ml |
Okurka salátová |
250 g |
Olej olivový |
50 g |
Olej rostlinný |
15 ml |
Omáčka sójová |
50 ml |
Šunka uzená |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a necháme 4 až 5 minut nabobtnat. Nevaříme. Scedíme je, okamžitě propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Oloupané krevety vložíme do vroucí vody, necháme 2 minuty spařit, scedíme a necháme okapat. Vejce rozšleháme, vlijeme do pánve na rozpálený rostlinný olej a usmažíme vaječnou omeletu. Necháme ji vychladnout, nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev, okurku, řapíkatý celer a šunku pokrájíme také na nudličky.
- Zeleninu i se šunkou vsypeme do salátové mísy, přidáme nudle, vaječnou omeletu, krevety a připravíme si zálivku.
- V misce smícháme ocet s citronovou šťávou a sojovou omáčkou, přilijeme olivový olej, přidáme hořčici, cukr, opepříme nadrceným zeleným pepřem. Nalijeme do mísy a rukama vše promícháme.