Rýžové nudle na asijský způsob

Ingredience


Celer řapíkatý 200 g
Citronová šťáva 15 ml
Cukr třtinový 20 g
Hořčice gurmánská 15 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Mrkev kořen 150 g
Nakládaný zelený pepř 10 g
Nudle rýžové 200 g
Ocet rýžový 40 ml
Okurka salátová 250 g
Olej olivový 50 g
Olej rostlinný 15 ml
Omáčka sójová 50 ml
Šunka uzená 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a necháme 4 až 5 minut nabobtnat. Nevaříme. Scedíme je, okamžitě propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Oloupané krevety vložíme do vroucí vody, necháme 2 minuty spařit, scedíme a necháme okapat. Vejce rozšleháme, vlijeme do pánve na rozpálený rostlinný olej a usmažíme vaječnou omeletu. Necháme ji vychladnout, nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev, okurku, řapíkatý celer a šunku pokrájíme také na nudličky.
  2. Zeleninu i se šunkou vsypeme do salátové mísy, přidáme nudle, vaječnou omeletu, krevety a připravíme si zálivku.
  3. V misce smícháme ocet s citronovou šťávou a sojovou omáčkou, přilijeme olivový olej, přidáme hořčici, cukr, opepříme nadrceným zeleným pepřem. Nalijeme do mísy a rukama vše promícháme.