Bonbony s ořechy
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Čokoláda mléčná |
100 g |
Koňak vaječný |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
180 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Do hrnku vlijeme smetanu a postavíme na plotnu. Vaříme při mírné teplotě, počkáme, dokud nedojde k varu. Pak do ní naházíme nalámanou bílou i hořkou čokoládu, za stálého míchání rozpouštíme. Připravíme si pánvičku, nasekáme ořechy (část jich necháme vcelku na ozdobení bonbonů), na sucho je opražíme, necháme vychladnout. Smetanovo-čokoládovou hmotu přemístíme do misky a kuchyňským robotem, nastaveným na nejnižší rychlost, vyšleháme dohladka. Přidáme med, vlijeme vaječný koňak, přisypeme nadrobno nasekané opražené ořechy, vše ušleháme. Hotovou směsí naplníme cukrářský sáček a stříkáme hmotu do formiček. Na každý bonbon položíme jako ozdobu půlku vlašského ořechu. Necháme ztuhnout v chladu a podáváme.