Špagety s ančovičkami a kapary

Ingredience


Ančovička - filety 10 ks
Česnek 3 ks
Kapary 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 140 g
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 450 g
Špagety 400 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme nadrobno pokrájený česnek a opékáme ho 2 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, vidličkou je rozmačkáme. Přisypeme černé olivy bez pecek, kapary, nadrobno nakrájená rajčata a špetku cayenského pepře. Promícháme, přikryjeme pokličkou, dusíme 25 minut. Mezitím dáme do většího hrnce vodu, osolíme ji, přivedeme k varu. Vložíme špagety, zamícháme a vaříme 10 minut, do měkka. Potom je scedíme a udržujeme v teple. Nakonec omáčku promícháme s těstovinami, na talíři ozdobíme petrželkou.