Špagety s ančovičkami a kapary
Ingredience
Ančovička - filety |
10 ks |
Česnek |
3 ks |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
140 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
450 g |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme nadrobno pokrájený česnek a opékáme ho 2 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, vidličkou je rozmačkáme. Přisypeme černé olivy bez pecek, kapary, nadrobno nakrájená rajčata a špetku cayenského pepře. Promícháme, přikryjeme pokličkou, dusíme 25 minut. Mezitím dáme do většího hrnce vodu, osolíme ji, přivedeme k varu. Vložíme špagety, zamícháme a vaříme 10 minut, do měkka. Potom je scedíme a udržujeme v teple. Nakonec omáčku promícháme s těstovinami, na talíři ozdobíme petrželkou.