Máslové noky se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
750 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 45% |
120 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. V mléce rozpustíme máslo a sůl, přivedeme do varu, za stálého míchání do mléka vsypeme mouku. Mícháme pečlivě, aby vznikla hladká kaše, která se nelepí na stěny a dno hrnce. Do vychladlé kaše postupně zamícháme žloutky a na závěr pevný sníh z bílků.
- Do vroucí vody vkládáme noky, vykrajované z těsta pomocí lžíce. Vaříme je zhruba 10 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou.