Máslové noky se sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Mléko plnotučné 750 ml
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 45% 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. V mléce rozpustíme máslo a sůl, přivedeme do varu, za stálého míchání do mléka vsypeme mouku. Mícháme pečlivě, aby vznikla hladká kaše, která se nelepí na stěny a dno hrnce. Do vychladlé kaše postupně zamícháme žloutky a na závěr pevný sníh z bílků.
  2. Do vroucí vody vkládáme noky, vykrajované z těsta pomocí lžíce. Vaříme je zhruba 10 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou.