Těstoviny se šunkou a parmezánem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
6 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
60 g |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánve rozehřejeme máslo. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a opékáme ji 10 minut. Mezitím si připravíme do většího hrnce vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Do ní vložíme těstoviny, vaříme do měkka 10 minut. Když už je cibulka sklovitá, přidáme do ní nadrobno nakrájenou šunku, za občasného promíchání opékáme 2 minuty. Potom přilijeme smetanu, stáhneme teplotu a pomalu omáčku prohřejeme. Nakonec těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou, opepříme.