Špagety s pancettou

Ingredience


Olej olivový 2 polévková lžíce
Pancetta 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 6 polévková lžíce
Špagety 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, do které následně vložíme špagety. Vaříme do měkka 8 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple. Mezitím dáme rozehřát do hluboké pánve olej, do nějž přidáme nadrobno nakrájenou pancettu a opékáme ji 8 minut. Smetanu s vejci rozšleháme, osolíme, opepříme. Uvařené špagety vrátíme opět do velkého hrnce, přidáme opečenou pancettu, vejce se smetanou a půlku nastrouhaného parmezánu. Pořádně promícháme a servírujeme na předehřáté talíře. Posypeme zbylým parmezánem a podáváme.