Špagety s pancettou
Ingredience
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pancetta |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
6 polévková lžíce |
Špagety |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, do které následně vložíme špagety. Vaříme do měkka 8 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple. Mezitím dáme rozehřát do hluboké pánve olej, do nějž přidáme nadrobno nakrájenou pancettu a opékáme ji 8 minut. Smetanu s vejci rozšleháme, osolíme, opepříme. Uvařené špagety vrátíme opět do velkého hrnce, přidáme opečenou pancettu, vejce se smetanou a půlku nastrouhaného parmezánu. Pořádně promícháme a servírujeme na předehřáté talíře. Posypeme zbylým parmezánem a podáváme.