Roštěnky na smetaně II
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
4 plátek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
- Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.
- Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.
- Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.
- Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.
- Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.