Roštěnky na smetaně II

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Hovězí roštěnka vys. peč. 4 plátek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sardelové řezy 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
  2. Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.
  3. Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.
  4. Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.
  5. Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.
  6. Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.