Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 0.5 ks
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Losos uzený 230 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny Fusilli 350 g
Víno bílé 6 polévková lžíce
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, vložíme těstoviny, vaříme je 8 minut. Zatímco se těstoviny vaří, necháme v jiném menším hrnci rozehřát máslo, na kterém za občasného míchání opékáme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bílé víno, povaříme, dokud se 2/3 objemu nevyvaří. Následně přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 2 minuty. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přidáme na menší kousky nakrájeného uzeného lososa, kopr a šťávu z citronu. Nakonec scedíme těstoviny, nalijeme na ně smetanovou omáčku, promícháme. Těstoviny pak na talíři ozdobíme kouskem citronu.