Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
0.5 ks |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Losos uzený |
230 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, vložíme těstoviny, vaříme je 8 minut. Zatímco se těstoviny vaří, necháme v jiném menším hrnci rozehřát máslo, na kterém za občasného míchání opékáme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bílé víno, povaříme, dokud se 2/3 objemu nevyvaří. Následně přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 2 minuty. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přidáme na menší kousky nakrájeného uzeného lososa, kopr a šťávu z citronu. Nakonec scedíme těstoviny, nalijeme na ně smetanovou omáčku, promícháme. Těstoviny pak na talíři ozdobíme kouskem citronu.