Žemlový nákyp se šunkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
450 ml |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky, pažitku nasekáme nadrobno.
- Rohlíky v míse přelijeme horkým mlékem s máslem, necháme vsáknout. Po zchladnutí vmícháme žloutky, sýr, šunku, pažitku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a pevný sníh z bílků.
- Nákyp plníme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, v předehřáté troubě pečeme, až nákyp zezlátne.