Žemlový nákyp se šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 450 ml
Muškátový oříšek 2 špetka
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rohlíky bílé 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 30% 250 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na nudličky, pažitku nasekáme nadrobno.
  2. Rohlíky v míse přelijeme horkým mlékem s máslem, necháme vsáknout. Po zchladnutí vmícháme žloutky, sýr, šunku, pažitku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a pevný sníh z bílků.
  3. Nákyp plníme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, v předehřáté troubě pečeme, až nákyp zezlátne.