Vejce zapečená ve špenátu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml |
Špenát mražený |
350 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanou, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a za stálého míchání dusíme.
- Zapékací mísu vytřeme vrstvou syrového másla, vlijeme podušený špenát a povrch urovnáme. Do špenátu uděláme obrácenou sběračkou čtyři důlky, do každého rozklepneme vajíčko. Mísu opatrně vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se vejce srazí. Poté posypeme strouhaným sýrem, necháme roztavit a hned podáváme.