Vejce zapečená ve špenátu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 80 ml
Špenát mražený 350 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Vejce slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanou, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a za stálého míchání dusíme.
  2. Zapékací mísu vytřeme vrstvou syrového másla, vlijeme podušený špenát a povrch urovnáme. Do špenátu uděláme obrácenou sběračkou čtyři důlky, do každého rozklepneme vajíčko. Mísu opatrně vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se vejce srazí. Poté posypeme strouhaným sýrem, necháme roztavit a hned podáváme.