Hlíva na bazalce
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
4 stroužek |
Hlíva ústřičná |
400 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlívu očistíme a otřeme vlhkým ubrouskem, česnek prolisujeme, bazalku posekáme na jemno.
- Do misky nalijeme olej, přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a česnek. Důkladně promícháme. Vložíme nyní hlívu, v olejové marinádě ji promícháme, necháme pár minut uležet.
- Hlívu dáme do alobalové grilovací misky, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme zvolna 10 minut.