Jarní cibulovo-pórkový koláč

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 2 dl
Mouka polohrubá 250 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Cibule 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 1.5 polévková lžíce
Pórek 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 80 g
Zakysaná smetana 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, zakysanou smetanu, měkké pokrájené máslo, vlažné mléko a těsto dobře vypracujeme. Na vále ho rozválíme na menší placku, tu potom pomocí prstů roztáhneme. Síla těsta by měla být přibližně 5 mm. Placku položíme na plech vymazaný olejem.
  2. Cibuli s pórkem očistíme, pokrájíme na tenká kolečka, odložíme do mísy. Petrželku kudrnku omyjeme, nadrobno pokrájíme, sýr nastrouháme, spolu s petrželkou ji přimícháme k cibuli, ochutíme solí a pepřem.
  3. Povrch těsta potřeme olejem, posypeme cibulovou směsí, přelijeme smetanou a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme na 190°C přibližně 15-25 minut do zlatova.