Jehněčí kýta s čínským zelím
Ingredience
Česnek |
2 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
450 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1.5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
60 ml |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout.
- Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem.
- Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut.
- Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí.