Jehněčí kýta s čínským zelím

Ingredience


Česnek 2 kávová lžička
Cibule 1 ks
Jehněčí kýta 450 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 1.5 polévková lžíce
Omáčka sójová 60 ml
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 200 g
Zázvor celý 1 kávová lžička
Zelí čínské 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout.
  2. Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem.
  3. Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut.
  4. Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí.