Srdíčka z marcipánu s pistáciemi
Ingredience
Brandy |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
70 g |
Marcipánová hmota surová |
200 g |
Pistácie |
100 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 25 porcí
- Do misky vložíme změklý marcipán, přidáme moučkový cukr a polovinu pistácií, kterou jsme nasekali na nadrobno. Zbytek jich ponecháme vcelku. Kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost uhněteme.
- Vál lehce posypeme moučkovým cukrem, z uhnětené marcipánové hmoty vyválíme 1 centimetr silný plát. Vykrajovátkem lehce namočeným v moučkovém cukru vykrajujeme srdíčka. Vykrájené tvary opatrně přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky, kde je necháme hodinu chladnout.
- Do hrnku na malé kousky nasekáme čokoládu a hrnek vložíme do větší nádoby s vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit, rozmícháme ji do hladka. Pomocí párátka spojíme vždy dvě marcipánová srdíčka dohromady a obalujeme je v čokoládové polevě. Do ještě teplé polevy na srdíčkách vtlačíme pro ozdobu pistácie, nakonec cukrovinky necháme ztuhnout.