Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami

Ingredience


Brambory 800 g
Cibulka jarní 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krystal 1 kávová lžička
Filé rybí 800 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 250 g
Okurka salátová 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 3 špetka
Vývar rybí 200 ml
Voda pitná 1.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Okurku, mrkev a cibulku očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme. Rybí filety z okouníka omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm zeleninu. Zalijeme rybím fondue a asi 5 minut povaříme. Přidáme nakrájenou rybu a necháme asi 5 minut působit. Vmícháme kopr, smetanu a citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Brambory slijeme, posypeme petrželí a podáváme k rybímu ragú.