Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krystal |
1 kávová lžička |
Filé rybí |
800 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
3 špetka |
Vývar rybí |
200 ml |
Voda pitná |
1.6 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Okurku, mrkev a cibulku očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme. Rybí filety z okouníka omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- Na pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm zeleninu. Zalijeme rybím fondue a asi 5 minut povaříme. Přidáme nakrájenou rybu a necháme asi 5 minut působit. Vmícháme kopr, smetanu a citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Brambory slijeme, posypeme petrželí a podáváme k rybímu ragú.