Krevety s oříšky a hráškem

Ingredience


Feferony 0.5 ks
Hrášek 300 g
Krevety tygří - loupané 400 g
Olej arašídový (podzemnicový) 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ořechy Kešu 60 g
Petržel - nať 20 g
Rýže loupaná 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do středního hrnce s osolenou vodou vložíme hrášek, 5 minut povaříme, potom vodu slijeme, hrášek necháme vychladnout. Připravíme si krevety, které omyjeme a osušíme.
  2. Nachystáme pánev wok, ve které rozpálíme olej. Vhodíme do ní krevety, které opékáme 3 minuty, pak k nim přisypeme kešu oříšky, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu feferonky a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno krátce opečeme a vyndáme. Do pánve nyní vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Pak k ní přihodíme krevety s kešu oříšky, hrášek, směs promícháme a prohříváme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.