Krevety s oříšky a hráškem
Ingredience
Feferony |
0.5 ks |
Hrášek |
300 g |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
6 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
60 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rýže loupaná |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do středního hrnce s osolenou vodou vložíme hrášek, 5 minut povaříme, potom vodu slijeme, hrášek necháme vychladnout. Připravíme si krevety, které omyjeme a osušíme.
- Nachystáme pánev wok, ve které rozpálíme olej. Vhodíme do ní krevety, které opékáme 3 minuty, pak k nim přisypeme kešu oříšky, přidáme nadrobno nakrájenou polovinu feferonky a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno krátce opečeme a vyndáme. Do pánve nyní vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Pak k ní přihodíme krevety s kešu oříšky, hrášek, směs promícháme a prohříváme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.