Rýžový nákyp s višněmi a čokoládou

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Čokoláda hořká 80 g
Cukr krupice 75 g
Kompot višňový 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 65 cl
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Máslo čerstvé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mléce uvaříme rýži na řídkou kaši a necháme ji vychladnout. Kompotové višně slijeme, necháme okapat (šťávu použijeme jinak).
  2. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do hladké pěny, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pevný sníh z bílků. Směs vmícháme do vychladlé rýže.
  3. Dortovou formu vymažeme máslem, vrstvíme do ní rýžovou kaši a vypeckované kompotované višně. Nákyp vložíme do předehřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. Podáváme ho posypaný nastrouhanou čokoládou.