Kuřecí prsa na jehle
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky.
- Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, dáme je do porcelánové nebo kameninové mísy, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Opepříme, důkladně promícháme a vložíme připravené kousky kuřete. Mícháme tak dlouho, dokud maso není stejnoměrně pokryté směsí.
- Mísu přikryjeme a nejméně na 7 hodin (optimálně přes noc) dáme do ledničky marinovat.
- Předehřejeme gril, maso vyndáme z marinády, osušíme je ubrouskem a napícháme na grilovací jehly nebo na přiostřené špejle, necháme přibližně deset minut grilovat. Aby se nevysušilo, průběžně je potíráme marinádou.
- Špízy ozdobíme snítkami čerstvých bylinek, podáváme teplé s bramborami nebo rýží, případně studené s míchaným zeleninovým salátem a tousty nebo bagetou.