Kuřecí prsa na jehle

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Kuřecí prsa 1 kg
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky.
  2. Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, dáme je do porcelánové nebo kameninové mísy, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Opepříme, důkladně promícháme a vložíme připravené kousky kuřete. Mícháme tak dlouho, dokud maso není stejnoměrně pokryté směsí.
  3. Mísu přikryjeme a nejméně na 7 hodin (optimálně přes noc) dáme do ledničky marinovat.
  4. Předehřejeme gril, maso vyndáme z marinády, osušíme je ubrouskem a napícháme na grilovací jehly nebo na přiostřené špejle, necháme přibližně deset minut grilovat. Aby se nevysušilo, průběžně je potíráme marinádou.
  5. Špízy ozdobíme snítkami čerstvých bylinek, podáváme teplé s bramborami nebo rýží, případně studené s míchaným zeleninovým salátem a tousty nebo bagetou.