Těstoviny se šafránem a šunkou

Ingredience


Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 175 ml
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 140 g
Sýr Parmezán 60 g
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, v níž 8 minut vaříme těstoviny. Mezitím vložíme špetku šafránu na hlubokou pánev, přidáme 2 lžíce vody, přivedeme k varu. Potom odstavíme, necháme 5 minut louhovat. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, smetanu, nastrouhaný parmezán a opět postavíme na plotnu. Dochutíme solí, pepřem, za stálého mícháni pomalu přivedeme k varu. Hned po dosažení varu omáčku odstavíme a přidáme do ní žloutky. Těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou, můžeme hned podávat.