Těstoviny se šafránem a šunkou
Ingredience
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šafrán |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
175 ml |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
140 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, v níž 8 minut vaříme těstoviny. Mezitím vložíme špetku šafránu na hlubokou pánev, přidáme 2 lžíce vody, přivedeme k varu. Potom odstavíme, necháme 5 minut louhovat. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, smetanu, nastrouhaný parmezán a opět postavíme na plotnu. Dochutíme solí, pepřem, za stálého mícháni pomalu přivedeme k varu. Hned po dosažení varu omáčku odstavíme a přidáme do ní žloutky. Těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou, můžeme hned podávat.