Kořeněná jehněčí žebra

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Jehněčí žebírka 600 g
Koření grilovací 3 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Máta 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 60 g
Strouhanka 325 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme strouhanku z bílého pečiva, do nastrouhaného pečiva přimícháme grilovací koření, nadrobno nakrájená sušená rajčata, čerstvou mátu, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a pepř.
  2. Z žebírek odstraníme tuk, rozpůlíme je a položíme do trouby na rošt s pečicím papírem. Strouhankou s kořením posypeme na maso, vtlačíme ji do masa, postříkáme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 20-25 minut, záleží především na tom, jak chceme mít maso propečené. Utvoří-li se na žebírkách hnědavá kůrka, zakryjeme je alobalem a necháme 15 minut odležet.