Kayenská kuřecí stehna grilovaná

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 7 polévková lžíce
Jogurt bílý 180 ml
Koření Orientální 3 kávová lžička
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Máta 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 60 ml
Petržel - nať 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna na povrchu nařízneme, potřeme olejovou směsí, 20 minut marinujeme.
  2. Olejovou směs připravíme v hliněné misce s nízkým okrajem, ve které smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kayenské koření, sušený koriandr, sušenou petrželovou nať a 5 lžic citronové šťávy.
  3. Marinovaná stehna grilujeme na rozpáleném barbecue grilu (nebo na grilovací pánvi) 30 minut, v průběhu grilování je otáčíme. Aby nedošlo ke spálení kůže, můžeme je dopéct v troubě.
  4. Grilované kuře podáváme s citronovo-jogurtovou omáčkou.
  5. Omáčku připravíme smícháním 180 ml jogurtu s 1 okurkou, nakrájenou na kostičky, bez jadérek, ze 2 lžic citronové šťávy a čerstvé na jemno nasekané máty.