Kayenská kuřecí stehna grilovaná
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
7 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
180 ml |
Koření Orientální |
3 kávová lžička |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Máta |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
60 ml |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna na povrchu nařízneme, potřeme olejovou směsí, 20 minut marinujeme.
- Olejovou směs připravíme v hliněné misce s nízkým okrajem, ve které smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kayenské koření, sušený koriandr, sušenou petrželovou nať a 5 lžic citronové šťávy.
- Marinovaná stehna grilujeme na rozpáleném barbecue grilu (nebo na grilovací pánvi) 30 minut, v průběhu grilování je otáčíme. Aby nedošlo ke spálení kůže, můžeme je dopéct v troubě.
- Grilované kuře podáváme s citronovo-jogurtovou omáčkou.
- Omáčku připravíme smícháním 180 ml jogurtu s 1 okurkou, nakrájenou na kostičky, bez jadérek, ze 2 lžic citronové šťávy a čerstvé na jemno nasekané máty.