Lasagne s pórkem a čočkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Čočka jedlá |
100 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
500 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Těstoviny Lasagne |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pórek nakrájený na plátky podusíme na horkém oleji. Přilijeme 250 ml vody, přidáme čočku a 5 minut vaříme.
- Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, oregano a 125 ml vody, osolíme, opepříme a dalších 5 minut vaříme.
- Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
- Vrstvíme do vymazané formy střídavě s plátky lasagní a čočkou. Poslední vrstvou je čočka.
- Nastrouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a směsí zalijeme lasagne.
- Pokrm zapékáme dozlatova asi 30 minut.