Lasagne s pórkem a čočkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Čočka jedlá 100 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 500 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Těstoviny Lasagne 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný pórek nakrájený na plátky podusíme na horkém oleji. Přilijeme 250 ml vody, přidáme čočku a 5 minut vaříme.
  2. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, oregano a 125 ml vody, osolíme, opepříme a dalších 5 minut vaříme.
  3. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
  4. Vrstvíme do vymazané formy střídavě s plátky lasagní a čočkou. Poslední vrstvou je čočka.
  5. Nastrouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a směsí zalijeme lasagne.
  6. Pokrm zapékáme dozlatova asi 30 minut.