Hovězí bujón s čerstvými rajčaty

Ingredience


Bujón hovězí 1.25 l
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 80 g
Voda pitná 220 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
  2. Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
  3. Pokrájená rajčata se třemi lžícemi bujónu podusíme pod poklicí, až změknou.
  4. Na nahřáté talíře rozdělíme horkou rýži, rajčata, petrželovou nať a přelijeme horkým bujónem. Hned podáváme.