Hovězí bujón s čerstvými rajčaty
Ingredience
Bujón hovězí |
1.25 l |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
80 g |
Voda pitná |
220 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
- Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
- Pokrájená rajčata se třemi lžícemi bujónu podusíme pod poklicí, až změknou.
- Na nahřáté talíře rozdělíme horkou rýži, rajčata, petrželovou nať a přelijeme horkým bujónem. Hned podáváme.