Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 600 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 60 g
Voda pitná 1.5 l
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.
  3. V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.
  4. Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.