Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
60 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.
- V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.
- Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.