Polévka z rajčatové šťávy se sýrem a krutony

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Rajčatová šťáva 350 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 60 g
Voda pitná 1.2 l
Máslo čerstvé 40 g
Rohlíky bílé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Sýr nastrouháme.
  2. V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vodu a za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme rajčatovou šťávu, sůl, cukr, citronovou šťávu a necháme přejít varem.
  3. Polévku podáváme posypanou sýrem a jako přílohu krutony.