Polévka z rajčatové šťávy se sýrem a krutony
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Rajčatová šťáva |
350 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
60 g |
Voda pitná |
1.2 l |
Máslo čerstvé |
40 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Sýr nastrouháme.
- V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vodu a za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme rajčatovou šťávu, sůl, cukr, citronovou šťávu a necháme přejít varem.
- Polévku podáváme posypanou sýrem a jako přílohu krutony.