Okurková polévka se zeleninou a brambory

Ingredience


Brambory 400 g
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 1.2 l
Hrášek mražený 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 100 g
Okurka salátová 300 g
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Salát hlávkový 5 plátek
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, okurky a brambory oloupeme a spolu s cibulí nakrájíme na plátky. Listy salátu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
  2. V rendlíku na másle osmažíme mrkev s cibulí, přimícháme rajský protlak a minutu smažíme. Poté směs vmícháme do hovězího vývaru, přidáme brambory, sůl a vaříme zhruba 20 minut.
  3. Do polévky poté vložíme okurky, salát, hrášek a vaříme ještě 5 minut. Na závěr vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.