Okurková polévka se zeleninou a brambory
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
1.2 l |
Hrášek mražený |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Okurka salátová |
300 g |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
5 plátek |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mrkev, okurky a brambory oloupeme a spolu s cibulí nakrájíme na plátky. Listy salátu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
- V rendlíku na másle osmažíme mrkev s cibulí, přimícháme rajský protlak a minutu smažíme. Poté směs vmícháme do hovězího vývaru, přidáme brambory, sůl a vaříme zhruba 20 minut.
- Do polévky poté vložíme okurky, salát, hrášek a vaříme ještě 5 minut. Na závěr vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.