Kimči z ředkví ve slaném nálevu - Nabak kimči
Ingredience
Cibulka jarní |
20 g |
Oříšky piniové |
3 g |
Paprika červená |
30 g |
Ředkev |
200 g |
Řeřicha |
50 g |
Sůl |
10 g |
Zelí čínské |
200 g |
Česnek |
24 g |
Cukr krupice |
4 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Sůl |
18 g |
Voda pitná |
1.2 l |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Ředkev a zelí očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky - asi 2,5 x 3 cm. Nakrájené zelí zasypeme solí a po 5 minutách marinování přidáme k zelí i kousky ředkve.
- Po dalších 5 minutách takto naloženou zeleninu scedíme a slanou šťávu zachováme jako nálev k dalšímu použití.
- Řeřichu, jarní cibulku a papriku očistíme a nakrájíme na stejné kousky jako zelí a ředkev. Do odložené slané šťávy z ředkve a zelí přidáme vodu a cukr a obarvíme ji na červeno tak, že v tomto nálevu promneme asi 10x bavlněný pytlíček, do kterého jsme dali mletou papriku.
- Piniové oříšky oloupeme tak, že z nich odřízneme vršky a promneme je v utěrce. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, dáme je do bavlněných pytlíčků. Pytlíčků si připravíme tolik, kolik máme sklenic.
- Zeleninu důkladně promícháme a naskládáme do připravených sklenic. Zeleninu ve sklenicích zalijeme slaným nálevem, ke směsi do sklenic přidáme připravené pytlíčky s kořením a necháme 30 minut uležet. Hotové ředkvové kimči podáváme jako přílohu k jídlům z masa a podáváme ho ozdobené řeřichou a piniovými oříšky, studené.