Kimči z ředkví ve slaném nálevu - Nabak kimči

Ingredience


Cibulka jarní 20 g
Oříšky piniové 3 g
Paprika červená 30 g
Ředkev 200 g
Řeřicha 50 g
Sůl 10 g
Zelí čínské 200 g
Česnek 24 g
Cukr krupice 4 g
Paprika mletá sladká 15 g
Sůl 18 g
Voda pitná 1.2 l
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ředkev a zelí očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky - asi 2,5 x 3 cm. Nakrájené zelí zasypeme solí a po 5 minutách marinování přidáme k zelí i kousky ředkve.
  2. Po dalších 5 minutách takto naloženou zeleninu scedíme a slanou šťávu zachováme jako nálev k dalšímu použití.
  3. Řeřichu, jarní cibulku a papriku očistíme a nakrájíme na stejné kousky jako zelí a ředkev. Do odložené slané šťávy z ředkve a zelí přidáme vodu a cukr a obarvíme ji na červeno tak, že v tomto nálevu promneme asi 10x bavlněný pytlíček, do kterého jsme dali mletou papriku.
  4. Piniové oříšky oloupeme tak, že z nich odřízneme vršky a promneme je v utěrce. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, dáme je do bavlněných pytlíčků. Pytlíčků si připravíme tolik, kolik máme sklenic.
  5. Zeleninu důkladně promícháme a naskládáme do připravených sklenic. Zeleninu ve sklenicích zalijeme slaným nálevem, ke směsi do sklenic přidáme připravené pytlíčky s kořením a necháme 30 minut uležet. Hotové ředkvové kimči podáváme jako přílohu k jídlům z masa a podáváme ho ozdobené řeřichou a piniovými oříšky, studené.