Uzená makrela zapečená s vejci

Ingredience


Křen 1 polévková lžíce
Makrela uzená 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou makrelu nadrobno nakrájíme, osolíme, opepříme a smícháme s ušlehanou smetanou.
  2. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rybí směsí. Do každé misky rozklepneme vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Misky vložíme do vodní lázně a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut.
  4. Před podáváním posypeme pokrm nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou.