Uzená makrela zapečená s vejci
Ingredience
Křen |
1 polévková lžíce |
Makrela uzená |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou makrelu nadrobno nakrájíme, osolíme, opepříme a smícháme s ušlehanou smetanou.
- Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rybí směsí. Do každé misky rozklepneme vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- Misky vložíme do vodní lázně a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut.
- Před podáváním posypeme pokrm nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou.