Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
1 ks |
Hovězí libové |
640 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Sůl |
5 špetka |
Sýr Gorgonzola |
150 g |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Víno bílé |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky rozpůlíme, odstraníme masitá žebra a semena, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Svazky šalvěje a tymiánu opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Troubu předehřejeme na 50stupňů.
- Hovězí plátky osušíme a jemně naklepeme a osolíme. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Svazek petrželky opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme, silnější konce stonků odstraníme. Rozpálíme olej v pánvi a prudce na něm po obou stranách (vždy 1minutu) opečeme hovězí plátky. Maso vyndáme a dáme do teplé trouby.
- Do pánve vsypeme připravenou zeleninu a za stálého míchání jí krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 2-3minuty vařit. Vmícháme gorgonzolu, snížíme teplotu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Omáčku dochutíme špetkou solí, pepře a sladkou mletou paprikou. Do omáčky vložíme hovězí plátky, a když se dostatečně prohřejí, vyndáme je z pánve, upravíme na talíře a podáváme.