Hovězí plátky s gorgonzolovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 1 ks
Hovězí libové 640 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 ks
Šalvěj čerstvá 1 ks
Sůl 5 špetka
Sýr Gorgonzola 150 g
Tymián čerstvý 2 ks
Víno bílé 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky rozpůlíme, odstraníme masitá žebra a semena, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Svazky šalvěje a tymiánu opláchneme a dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Troubu předehřejeme na 50stupňů.
  2. Hovězí plátky osušíme a jemně naklepeme a osolíme. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Svazek petrželky opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme, silnější konce stonků odstraníme. Rozpálíme olej v pánvi a prudce na něm po obou stranách (vždy 1minutu) opečeme hovězí plátky. Maso vyndáme a dáme do teplé trouby.
  3. Do pánve vsypeme připravenou zeleninu a za stálého míchání jí krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 2-3minuty vařit. Vmícháme gorgonzolu, snížíme teplotu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Omáčku dochutíme špetkou solí, pepře a sladkou mletou paprikou. Do omáčky vložíme hovězí plátky, a když se dostatečně prohřejí, vyndáme je z pánve, upravíme na talíře a podáváme.