Vejce vařená natvrdo a na hniličku

Vejce vařená natvrdo a na hniličku - obrázek

Ingredience


Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme studenou vodou tak, aby byla akorát ponořená, přisypeme špetku soli, aby nepraskala a přivedeme k varu. Vejce vařená natvrdo vaříme zvolna 10 minut, chutnější jsou vejce na hniličku, kdy bílek ve vejci ztuhne, ale žloutek zůstane částečně tekutý. V tomto případě vaříme vejce stejným způsobem, ale vaříme jen 6 maximálně 7 minut. Vroucí vodu z rendlíku slijeme, nalijeme na vejce studenou vodu a vejce trochu na špičce nakřápneme, aby se voda dostala pod skořápku a vejce se lépe loupala. Necháme ve studené vodě vychladnout, vyndáme, oloupeme a podáváme.
  2. Vařená vejce a vejce na hniličku používáme také při různých redukčních dietách.