Roštěnky se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Kedlubna 2 ks
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnky jemně naklepeme, kraje nakrojíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Poté roštěnky vyndáme na talíř. V témže tuku osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Na osmaženou cibuli dáme roštěnky, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme zeleninu pokrájenou na silnější nudličky, podusíme cca 10 minut, přidáme oloupaná na dílky rozkrájená rajčata a necháme krátce přejít varem.
  2. Na závěr přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce ještě povaříme.