Roštěnky se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Kedlubna |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky jemně naklepeme, kraje nakrojíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Poté roštěnky vyndáme na talíř. V témže tuku osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Na osmaženou cibuli dáme roštěnky, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme zeleninu pokrájenou na silnější nudličky, podusíme cca 10 minut, přidáme oloupaná na dílky rozkrájená rajčata a necháme krátce přejít varem.
- Na závěr přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce ještě povaříme.