Jarní pomazánka s bylinkami

Ingredience


Bazalka 5 g
Cibulka jarní 50 g
Kopřiva 10 g
Pažitka 5 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kudrnka 5 g
Ředkvička 70 g
Sůl 5 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zelenou část posekáme na jemno. Omyté ředkvičky rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky, pažitku, petrželku, mladou kopřivu a bazalku posekáme na jemno.
  2. Nízkotučný tvaroh vložíme do misky, osolíme, opepříme, nejdříve přimícháme cibulku s ředkvičkami, promícháme, přisypeme posekané bylinky a ještě jednou důkladně promícháme.
  3. Před podáváním dáme do lednice uležet a vychladit.
  4. Tato pomazánka je vhodná při redukční dietě.