Dušená petržel

Ingredience


Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Koření grilovací 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 800 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme v kastrole na másle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. Potom slijeme přebytečnou vodu, petržel osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a grilovacím kořením.
  3. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme.
  4. Podáváme jako přílohu k masům, každou porci posypeme nasekanou petrželkou.