Dušená petržel
Ingredience
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Koření grilovací |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
800 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme v kastrole na másle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Potom slijeme přebytečnou vodu, petržel osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a grilovacím kořením.
- Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme.
- Podáváme jako přílohu k masům, každou porci posypeme nasekanou petrželkou.