Pórek smažený v těstíčku

Ingredience


Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a krátce povaříme v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.
  2. V misce rozmícháme mléko s vejcem, hladkou moukou, solí a pepřem. Vyšleháme na hladké těstíčko.
  3. Špalíčky pórku namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme po všech stranách dozlatova.
  4. Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.