Rizoto s pórkem
Ingredience
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
4 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
- Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme.
- Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku.