Rizoto s pórkem

Ingredience


Bazalka 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 4 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
  2. Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme.
  3. Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku.