Špenátové lívanečky s brynzou
Ingredience
Mléko polotučné |
1000 ml |
Mouka polohrubá |
400 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Špenát mražený |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Brynza |
750 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme.
- Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme.
- Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách.
- Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou.
- Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem.