Špenátové lívanečky s brynzou

Ingredience


Mléko polotučné 1000 ml
Mouka polohrubá 400 g
Olej rostlinný 100 ml
Špenát mražený 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Brynza 750 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme.
  2. Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme.
  3. Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách.
  4. Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou.
  5. Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem.