Steaky se salsou verde
Ingredience
Olej olivový |
30 ml |
Pepř zelený mletý |
4 g |
Sůl |
9 g |
Vepřové kotlety |
800 g |
Ančovičky konzervované |
40 g |
Bazalka |
40 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
5 g |
Kapary |
20 g |
Máta |
40 g |
Ocet vinný |
10 ml |
Olej olivový |
150 ml |
Olivy zelené |
20 g |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
80 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové kotlety naklepeme, potřeme olejem smíchaným se solí a zeleným pepřem a grilujeme 10 minut z obou stran za průběžného otáčení a natírání olejem.
- Mezitím si připravíme salsu verde. Do mixéru vložíme nejprve bylinky, potom zbytek potřebných surovin a umixujeme dohladka. Podáváme grilované steaky ozdobně přelité salsou.