Steaky se salsou verde

Ingredience


Olej olivový 30 ml
Pepř zelený mletý 4 g
Sůl 9 g
Vepřové kotlety 800 g
Ančovičky konzervované 40 g
Bazalka 40 g
Česnek 2 stroužek
Hořčice 5 g
Kapary 20 g
Máta 40 g
Ocet vinný 10 ml
Olej olivový 150 ml
Olivy zelené 20 g
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 80 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety naklepeme, potřeme olejem smíchaným se solí a zeleným pepřem a grilujeme 10 minut z obou stran za průběžného otáčení a natírání olejem.
  2. Mezitím si připravíme salsu verde. Do mixéru vložíme nejprve bylinky, potom zbytek potřebných surovin a umixujeme dohladka. Podáváme grilované steaky ozdobně přelité salsou.