Hovězí plátky s houbami a smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
4 plátek |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
1 polévková lžíce |
Smetana |
1 šálek |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plátky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, jemně zaprášíme moukou a na rozehřátém másle opečeme z obou stran. Poté je vyndáme zvlášť na talíř.
- Do másla přidáme rozkrájenou slaninu, sklovitě ji rozškvaříme a do světležluta osmahneme i cibuli jemně nakrájenou. Rozkrájené žampióny přidáme k cibuli i slanině, krátce osmahneme, přidáme opečené plátky masa, nasekanou petrželovou nať a za mírného podlévání dusíme do měkka.
- K hotovým, měkkým plátkům přilijeme smetanu, přidáme nasekané kapary, krátce povaříme. Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.
- Jako přílohu podáváme jemné noky nebo makaróny.