Kuře s marockým kořením a bylinkovým kuskusem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
60 ml |
Koření Orientální |
1 polévková lžíce |
Kuře |
2 kg |
Kuskus |
375 g |
Mandle pražené solené |
80 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
375 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpůlíme 2 kuřata, každé o váze asi 1 kg, a potřeme je směsí, kterou připravíme smícháním olivového oleje s nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou, marockým kořením a petrželovou natí.
- Rozehřejeme troubu na 200 °C. Potřená kuřata rozložíme na rošt pekáče a pečeme asi 1 hodinu, několikrát potřeme olejovou směsí.
- Drůbeží vývar s máslem a kolečky jarní cibulky přivedeme k varu a 1 minutu povaříme na mírném ohni. Do ohnivzdorné misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme pokličkou; necháme odstát 2 minuty, to stačí, aby kuskus vstřebal vývar. Přisypeme upražené mandle (pražíme 4-5 minut rozložené na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C),směs zahradních bylinek a opět zamícháme.
- Upečené naporcované kuře podáváme s kuskusem.