Kuře s marockým kořením a bylinkovým kuskusem

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 2 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 60 ml
Koření Orientální 1 polévková lžíce
Kuře 2 kg
Kuskus 375 g
Mandle pražené solené 80 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 60 ml
Petržel - nať 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpůlíme 2 kuřata, každé o váze asi 1 kg, a potřeme je směsí, kterou připravíme smícháním olivového oleje s nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou, marockým kořením a petrželovou natí.
  2. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Potřená kuřata rozložíme na rošt pekáče a pečeme asi 1 hodinu, několikrát potřeme olejovou směsí.
  3. Drůbeží vývar s máslem a kolečky jarní cibulky přivedeme k varu a 1 minutu povaříme na mírném ohni. Do ohnivzdorné misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme pokličkou; necháme odstát 2 minuty, to stačí, aby kuskus vstřebal vývar. Přisypeme upražené mandle (pražíme 4-5 minut rozložené na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C),směs zahradních bylinek a opět zamícháme.
  4. Upečené naporcované kuře podáváme s kuskusem.